Švihejland zdarma ke stažení: Zábavná hra se švihadlem pro děti od 4 do 9 let

Hra Švihejland

Cvičení se švihadlem pro děti nemohla být větší zábava. Slyšíš o Švihejlandu poprvé? Tak nastraž uši. Nebo oči? 😅 V dnešní době není zrovna jednoduché probudit u dětí zájem ke sportu či zdravému pohybu, který je bude bavit. Trápilo nás to dlouhou dobu. Až se objevili Švih a Hej s hrou Švihejland, kterou si můžeš nyní zdarma stáhnout.

Vítej ve Švihejlandu

Hra Švihejland se skládá z barevné hrací karty s 10 úrovněmi, které bude muset tvé dítě zdolat. U každé úrovně najdeš QR kód, který tě po naskenování přesměruje na video na YouTube s danou šviháckou dovedností a návodem, jak ji splnit. Každá úroveň obsahuje 3 podúkoly, které je potřeba splnit pro získání odměny. Přece nebudou děti skákat a švihat pro nic za nic. Za každý podúkol dostane dítě samolepku hvězdičky, kterou si nalepí do hrací karty. Po splnění úrovně získá dítě samolepku, kterou si může nalepit třeba na korálky. Jakmile malý Švihák či Švihanda splní všechny úrovně, dostane odměnu v podobě diplomu a zlaté pečeti. 

Celou hrou tebe a tvé děti v 10 zábavných videích provedou Švih, Hej a taky hlavní hrdinka Vanesska, která vždy názorně ukáže, že všechny cviky se švihadlem zvládne každé dítě. Ale měj na paměti, že i Vanesska musela svědomitě trénovat. Nejde jen o klasické skákání přes švihadlo, ale o nejrůznější zábavné cviky. Jejich metodiku jsme vytvořili ve spolupráci se svazem Czech Jump Rope. Dokonce na některé úkoly musí být dva – ideální příležitost zapojit do hry sourozence, kamarády nebo i tebe, rodiči. 

Chceš Švihejland zdarma?

Máš ho mít. Hrací kartu si můžeš klidně zdarma stáhnout a vytisknout. Oproti placené verzi ale přijdeš o odměny v podobě samolepek, hrací karty, případně o švihadlo. Nicméně si můžeš Švihejland nejprve vyzkoušet a když to bude tvé dítě bavit, pořídíš plnou verzi.

Švihejland zdarma ke stažení: Zábavná hra se švihadlem pro děti od 4 do 9 let

Švihejland pro děti ve věku 4-6 let

Švihejland zdarma ke stažení: Zábavná hra se švihadlem pro děti od 4 do 9 let

Švihejland pro děti ve věku 7-9 let

Špatné švihadlo odradí děti od skákání

Hru Švihejland můžeš svým dětem pořídit jak ve výhodné sadě s dětským korálkovým švihadlem, tak samostatně. Ale pamatuj, špatné švihadlo, které je například příliš lehké, dlouhé, krátké nebo se třeba kroutí, akorát děti odradí. V tomto případě ti doporučujeme celou sadu. Hra totiž začíná tím, že si dítě může sestavit švihadlo samo z korálků svých oblíbených barev. Pokud už máš kvalitní dětské švihadlo, sáhni klidně po samotné hře. Na výběr máš ze dvou variant, pro děti mezi 4-6 a 7-9 lety (až do výšky 160 cm), které se mírně liší v obtížnosti. Horní věková hranice je pouze orientační, jde především o výšku kvůli délce švihadla. Švihejland si mohou zahrát i starší děti, pokud si myslíš, že forma videí se Švihem a Hejem bude i pro starší dítě dostatečně atraktivní. 

IMG_0761_photo

Proč by měly děti skákat přes švihadlo

Skákat přes švihadlo, ehm švihat by děti měly z celé řady důvodů. Počínaje nekonečnou zábavou až k těm „dospěláckým” důvodům, jako je zlepšení koordinace těla, kondice nebo třeba motoriky. Jsme o tom přesvědčeni jak my, tak celá řada vědců, kteří svůj názor podporují studiemi. Ostatně všechny benefity skákání přes švihadlo u dětí najdeš (včetně odkazů na studie) v článku 6 důvodů, proč by mělo být švihadlo pro děti samozřejmost.

PS: Švihání není jen pro děti, ale pro všechny v každém věku. Mrkni na 10 hlavních výhod skákání přes švihadlo a přidej se mezi nás Šviháky i ty.

Ověřeno malými Šviháky a potvrzeno těmi velkými

Švihejland je zábava jen pro děti? Kdepak. Užije si s ním celá rodina. „Hra Švihejland je boží, nejen pro děti. Užili jsme si celá rodina. Způsob odměňování, vtipný a zároveň naučný videa. Děti nadšené, hrajeme pravidelně, pořád je to baví a motivuje k lepším výsledkům. Skvělý dárek pro děti. A dětské švihadlo je přesně udělané pro děti. Jde vidět, že kluci tomu rozumí,” napsala ke hře Švihejland Pájuš. 

„Švihejland je skvělý nápad a baví to všechny moje 3 syny. Naučili se nové triky a s nadšením lepili hvězdičky. A hlavně do toho vtáhli i nás rodiče a společně jsme si užili spoustu legrace. Moc doporučuji. Skvělá kvalita jak videí a materiálů, tak švihadel, které si může každé dítě vybrat podle toho, co má rádo za barvičky,” přidala své hodnocení Zuzana.

Co najdeš ve hře Švihejland

  • barevnou hrací kartu s 10 úrovněmi
  • 10 QR kódů s přesměrováním na zábavně naučná videa s úkoly 
  • samolepky hvězdiček pro podúkoly
  • samolepky jednotlivých úrovní
  • diplom a zlatou samolepku

Varianta s dětským švihadlem navíc obsahuje:

  • dětské korálkové švihadlo s krátkými odolnými rukojeťmi, které jsme sami navrhli 🇨🇿
  • barevné korálky dle výběru 
  • návod na sestavení švihadla a nastavení jeho délky najdeš zde

Děláme i workshopy pro ty nejmenší Šviháky

Švih a Hej si někdy udělají cestu ze Švihejlandu a staví se za dětmi, aby jim předali hravou a vtipnou formou zkušenosti ze švihání. Podívej se na video, ať vidíš, jak to může probíhat. Smajlík Pokud máš zájem o takový workshop, napiš nám na e-mail martinakozlova@svihej.cz.

Nezapomeň, že jde především o zábavu

Není to jako dát dítěti tablet a poslat ho na gauč. Do Švihejlandu se tedy musíš přidat i ty, rodiči. Menší děti budou potřebovat tvou pomoc s QR kódy i samotnými cviky. A hlavně musíš plnit roli rozhodčího, aby nedošlo k nějakému švindlování. Při plnění jednotlivých úkolů měj také prosím trpělivost. Ne každému dítěti jdou cviky se švihadlem stejně rychle. Kromě zdravého pohybu jde především o dětskou zábavu a radost. Šťastné dítě, šťastní rodiče.

Marek Vaněčekspoluzakladatel Švihej

Švihejland vzbudil větší ohlas, než jsme čekali. Proto jsme se rozhodli dát hru zdarma ke stažení, aby si ji mohl kdokoliv vyzkoušet, než si ji pořídí v plné verzi. Každá motivace k pohybu se počítá.