Frustrace a švihadlo: Co když tě švihadlo začne štvát

Fotky do článků (15)

Frustruje tě skákání přes švihadlo? Nemáš z toho ten pocit, o kterém tu celou dobu mluvíme a který ze švihání zažívají všichni ostatní? Nejsi první ani poslední... Přitom řešení je poměrně jednoduché. Musíš dodržet 3 základní pravidla: správné švihadlo, správná délka švihadla a v neposlední řadě správná technika. Ale neboj, všechno ti ukážeme.

správné nastavení délky švihadla

Výběr švihadla a správná délka je základ

„Chyba, švihnutí do zad, auuu, proooooč? Vždyť nedělám nic špatně.“ Asi ne, s největší pravděpodobností za tím spíš je špatně nastavená délka švihadla – krátké nebo příliš dlouhé švihadlo – obojí znamená, že budeš dělat chyby. A chyby jsou nejrychlejší cestou k frustraci a k nenávisti švihadla. Ale může švihadlo za to, že nevíš, jak ho nastavit? Ne a navíc je to snadné.

Pro správné nastavení délky švihadla mrkni na 2 videa - Nastavení délky švihadla a Práce rukou se švihadlem.

„Koupil jsem si švihadlo a nebaví mě to!“ ❌ Špatný výběr švihadla – buď je příliš pomalé nebo příliš rychlé – tvé očekávání ovladatelnosti švihadla bylo pravděpodobně úplně jiné. My doporučujeme PVC lanko nebo opláštěné ocelové lanko, které rozloží rychlost mezi ruce a nohy! ✅ V našem e-shopu vybereš vždycky správně
 
Pokud chceš ale vědět více informací a vybrat si švihadlo přesně na míru, koukni na článek Jak si vybrat švihadlo.

Ještě nemáš s čím švihat? Změň to.

Hubnutí a technika

Katana Rope 3v1

Spaluj kalorie, zlepši kondici a zpevni tělo. V balíčku najdeš švihadlo z PVC lanka a nezničitelných rukojetí společně s Kodexem pro Šviháka a přístupem do uzavřené FB skupiny.

Detail produktu
Zesílení a dřina

Gladius Rope + 6 tréninků

Nalož si pořádně i na horní polovinu těla a dopřej si tvrdý trénink. Gladius je zátěžové švihadlo s těžkým lankem, které ti pomůže vyšvihat svaly z oceli. Součástí je 6 tréninků různé intenzity, které tě donutí dřít.

Detail produktu
Zábava a triky

Katana Rope - korálky

Nauč se rychleji techniku a triky. Naše nejoblíbenější švihadlo z korálků a nezničitelných rukojetí při švihání skvěle drží tvar. Ideální pro začátečníky, pokročilé i pro děti.

Detail produktu
 

58408979_637398813378909_5774336628163221097_n

Technika, technika a zase technika

„Nejde mi to, je to moc těžké.“ Problémem může být přeskakování úrovní technik. Někteří prostě přeskočí švihadlo tou nejodpornější technikou, co by ani Quassimodo nevymyslel, ale hned se snaží o dvojšvihy. Správná technika je alfa-omega celého švihání. Uč se postupně, pěkně step by step. Složitější věci bez základů tě brzy odradí a navíc u toho budeš vypadat jak loupák.

 „Jak mám sakra začít?“ Chceš se pustit do skákání, ale nevíš jak začít, jak švihadlo držet, použít... pro tebe jsme vytvořili přesně tento článek Jak začít skákat přes švihadlo a taky doporučujeme sledovat náš kanál na YouTube... a sleduj naše reels na Instagramu.

Bacha na bolest

„Au, u skákání mě bolí kolena, holeně, chodidlo, předloktí...“ Bolest vzniká kvůli podceňování technik skákání nebo „urpuťáctví“ (odskákat kvanta hodin bez pauzy, pořádné rozcvičky nebo dostatečné regenerace). Šviháci, kteří nás sledují, už doufám ví, jak se těchto chyb vyvarovat a švihadlo si zamilovali! A co ty, jak jsi na tom? Pokud budeš potřebovat s čímkoliv poradit či pomoct, dej nám vědět. Moc rádi ti píchnem.

 



MAMDAS