Kvalita švihadla byl jeden z hlavních důvodů, proč to celé začalo

Fotky do článků (4)


Jako profesionální sportovci jsme vždy potřebovali hlavně kvalitní a funkční produkty a pomůcky, o které jsme se mohli opřít v tréninku a díky kterým jsme mohli posouvat svůj švihácký skill. Stálo nás spoustu času, peněz a úsilí takové produkty najít. Až jsme se nakonec rozhodli, že si je vyrobíme sami. Ano, mluvíme především o švihadlu Katana Rope, které je pro nás ztělesněním kvality, kterou oceníš jako hobík i profesionální sportovec. 

Švihání bylo naším denním chlebem. Ale s jakým švihadlem?

Vybavujeme si to jako dnes. Obešli jsme a vyzkoušeli snad úplně všechna švihadla, tehdy dostupná v Česku. Tak jsme zkusili jít trochu dál za hranice a víc hledat. Říkali jsme si, že není možné, aby neexistovalo nějaké super-švihadlo, které by bylo kvalitní a zároveň dostupné. To nám tehdy otevřelo oči a uvědomili jsme si, že jsme byli hloupí. Místo několika X tisíců Kč utracených za šmejdy a desítek až stovek hodin strávených v obchodech jsme měli sáhnout rovnou po něčem dražším, co doporučují profesionálové, kteří se specializují na skákání přes švihadlo.

Tam začala naše cesta. Rozhodli jsme se tak nabízet kvalitní produkty, které jednak sami nejdříve důkladně otestujeme a jednak nám je posvětí odborníci, sportovci i hobíci kolem nás. Získali jsme partnery, kteří si zase získali naši důvěru:

Produkty v našem e-shopu jsou toho důkazem. I tak jsme v některých produktech (čti švihadlech) postupně nacházeli nedostatky. Zároveň jsme v nich viděli potenciál, protože jsme byli přesvědčeni o tom, že se takové švihadlo dá dovést téměř k dokonalosti. 

Cesta k vlastnímu švihadlu – Katana Rope 

Dovážet sem profesionální švihadla ze zahraničí by také mohla být cesta, která bude odrážet naše nároky na kvalitu. Ale bylo by to tak nákladné, že by cena pro koncového zákazníka byla nejspíš za hranicí únosnosti. Rozhodli jsme se proto utratit ještě víc 😅 a pustit se do výroby vlastního švihadla. Byla to cesta dlouhá, trnitá, nákladná a stále ještě není u konce. Zkrátka jako cesta samuraje.

Našim cílem se stalo zhmotnit představu o ideálním švihadle s perfektními rukojeťmi s ergonomickým držením a extrémní odolností. Vidina vlastního švihadla, které se vyrábí v Česku, nám umožnila mít neomezené tvůrčí možnosti a naprostou kontrolu nad kvalitou produktů a nad dodávkami k zákazníkům. Když se ti rozbije běžné švihadlo, musíš prostě koupit celé. U nás ale díky náhradním dílům nemusíš při jakémkoliv problému hned investovat do celého nového švihadla. Stačí pořídit třeba jen náhradní lanko nebo rukojeť. Ale ta se stejně nerozbije. Pokud by se ti to přece jen povedlo, pošleme ti novou.

Vývoj švihadla Katana Rope je vlastně odrazem toho, proč to celé děláme. Umožňuje nám to stejně jako ve sportu a při pohybu neustále se překonávat a posouvat. Zároveň díky Kataně, ale i dalším našim švihadlům dokážeme nabídnout začínajícím i pokročilým Švihákům bezkonkurenční pocit ze švihání. V neposlední řadě se nám tak daří šířit pozitivní vztah ke zdravému pohybu a motivaci lidem po celém Česku od malých dětí až po seniory. Protože švihat přece můžeš v každém věku. Nevěříš? Mrkni na hlavní benefity, které představuje skákání přes švihadlo.

Tomáš Vaněčekzakladatel Švihej.cz

Švihat pořád dokola jen se švihadly, které tu byly dostupné? By mi švihlo. Vlastním švihadlem se nám splnil velký sen. Ale především je tu díky tomu produkt, který uspokojí profesionální sportovce a neodradí počáteční nadšence.