Expandujeme: Odteraz šviháme aj na Slovensku

Vyrazili jsme na Slovensko s našimi švihadly. Během dvou dnů jsme obrazili tři workshopy a přidali jsme ještě další dvě zastávky: v Packetě (slovenská Zásilkovna) a pak jsme se potkali s našimi slovenskými ambasadory. Celé jsme to zachytili jak jinak než na video. Vznikl z toho parádní Švihument. Tak se na to podívej. 👇

Kontrola na hranicích 😱

Dostat se na Slovensko není jen tak. Však se mrkni, co se nám stalo na hranicích cestou na první workshop do Považské Bystrice. 👉

Naše slovenská mise začala už v loňském roce, kdy jsme postupně expedovali švihadla pro první slovenské Šviháky. Dnes už máme e-shop i kompletně ve slovenštině včetně většiny článků na blogu. Tu čítaj.

Slovenská základna Šviháků už čítá tisíce, proto jsme se rozhodli navštívit naše slovenské ambasadory osobně, kteří těmto Švihákům pomohou v dalším progresu. A během toho jsme stihli i další zastávky. Jak to vypadalo?

Budou nám vůbec rozumět?

Dnešní mladé generace Čechů a Slováků už nejsou tak propojené jako kdysi, proto největším strašákem pro nás bylo, jestli nám děti vůbec budou rozumět. Přijeli jsme do jedné ze škol v Považské Bystrici a šli jsme na to.

V prvních 20 minutách jsme dětem povídali o motivaci ke skákání přes švihadlo, o tom, jak vzniklo Švihej, co všechno se dá se švihadlem dělat a samozřejmě o našich švihadlech, které vyrábíme.

A pak jsme to rozjeli. Ukázali jsme děckám naši sestavu a pak jsme se rozdělili do dvou skupin, kde jsme skákali ve dvojicích, zkoušeli zajímavé triky a nakonec jsme zandali společnou sestavu na video.

Další zastávka Nitra

Pak jsme se přesunuli do Nitry, kde jsme měli odpolední workshop ve fitness centru EfectFit Nitra. Tam se k nám připojil náš Švihanger Ben, který nám pomáhal s vysvětlováním (a možná i s překladem? 😅). 

Na workshopu nás čekalo 8 profi fitness trenérů, kteří se zaměřují na silově kondiční tréninky. Těm jsme mimo jiné ukázali:

Cílem tohoto workshopu bylo předat trenérům naši myšlenku švihání, tak aby ji mohli předávat dál svým svěřencům ve fitku. Zdůraznili jsme také, že švihadlo není samospásné a že je potřeba i silový trénink a posilování celého těla. A k tomu samozřejmě dobrý spánek, dobrá strava a ideálně minimum stresu – pozitivní mindset, že kámo.

Věříme, že se nám tuhle misi podařilo splnit. Mega jsme si to užili, protože to byla fakt pohodová parta.

4

Honem spát, ráno škola volá

Přespali jsme na hotelu a hned ráno jsme vyrazili za děckama do další školy. Tady bychom chtěli vypíchnout top energii, kterou jsme z dětí cítili. Opět jsme si klasicky nejdříve povídali o benefitech skákání přes švihadlo, proč by děti měly začít švihat, jak na základní techniku a tak dále. Řekli jsme jim samozřejmě i něco o nás a našich švihadlech a pak jsme si společně zašvihali. Poprvé jsme jeli naši sestavu s bráchou s mikrákama u pusy a povedla se nám celá bez chyby. Byla to fakt pecka.

škola nitra

„Myslím si, že o tu neskutečnou energii se postaral především jeden borec, který nás celou dobu hajpoval, podporoval a tuhle energy šířil mezi ostatní děcka. Během skákání pak šíleně dřel, snažil se a já se rozhodl mu na konci dát své švihadlo. Pro mě to byl pěkný moment, objal mě a cítil jsem, že je opravdu vděčný,“ dodává Tomáš na závěr workshopu ve škole.

V Nitře a Bratislavě jsme schovali pár našich švihadel a nahráli video na Instagram. Cca po hodině nám vždycky někdo napsal, že to našel. Příjemný dárek najít takhle švihadlo, co?

Recenze

Dvojitá zastávka v Bratislavě

Po škole jsme se vydali do Bratislavy, kde sídlí slovenská Zásilkovna. Tam sa volá Packeta. V Packetě jsme natočili pár videí a upoutávek. Jak jistě víš, Zásilkovna/Packeta je jedním z našich hlavních doručovacích partnerů a čas od času pro tebe máme dopravu zdarma. Taky plánujeme soutěž o švihadlo, ale o tom brzy – sleduj nás pro jistotu na sociálních sítích, ať ti to neuteče.

packeta (1)

Poslední slovenskou zastávkou bylo setkání s našimi novými ambasadory – Lenkou, Aničkou a Janou. Naši ambasadoři jsou Šviháci tělem i duší. Milují švihadlo, nebojí se výzev a hrdě reprezentují to, co je baví – skákání přes švihadlo. Můžeš je potkat na našich workshopech, kde ti ochotně poradí a zašvihají s tebou.

S Lenkou, Aničkou a Janou jsme pořádně pokecali, zašvihali společnou sestavu a taky jsme natočili pikantní rozhovory – 10 otázek a výběr ze 2 odpovědí. Cílem tohoto setkání bylo předat našim novým ambasadorům více našich zkušeností a filozofii, aby to mohli předávat dále.

3

Všude dobře, doma též

Jsme zpátky. Byly to náročné dva dny, které stály za to. Děcka nás nabila pozitivní energií, trenéři zajistili pohodovou atmosféru, v Packetě jsme se pobavili a s našimi ambasadory jsme zase trochu stmelili kolektiv. Dobré to bolo.

Tomáš Vaněček zakladatel Švihej.cz

Těší nás, že se komunita Šviháků na Slovensku pěkně rozrůstá. I proto jsme se vydali na Slovensko za našimi ambasadory, kteří nám pomáhají šířit naši filozofii skákání přes švihadlo. Dvoudenní výlet stál za to a jsme zase nabiti pozitivní energií do další práce.