BEZVA FEST 2024! Padaly švihací rekordy

Další výzva? No jasně! To bychom nebyli my. Minulý rok jsme Bezva Fest navštívili poprvé. Bylo to na poslední chvíli a vyklubala se z toho skvělá akce. Proto jsme se do toho letos rozhodli skočit naplno. Tentokrát jsme se zúčastnili všech zastávek Bezva Festu a našvihali pár rekordů.

Fotky do článků

Festival pro rodiny s dětmi

Bezva Fest není jen další fesťák z mnoha. Tenhle se liší tím, že je určený pro celé rodiny. Na své si přijdou především děti, ale i dospěláci. Na Bezva Fest Tour 2024 vystoupili Karol a Kvído, BibiBum, Smejko a Tanculienka, ale taky třeba Ben Cristovao, Leoš Mareš nebo třeba Monika Bagárová. Ale hlavně jsme tam byli my ze Švihej!

Bezva Fest Tour 2024 čítalo pět zastávek.

BezvaFest_Ostrava_591

Jak Bezva Fest probíhal a náš společný rekord

Konečně se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu. Na každém Bezva Festu jsme měli stánek. Každý, kdo nás navštívil, měl možnost pořídit si naše švihadlo, ale taky si společně s námi zašvihat. Děti při vstupu na festival dostali takovou mapku, kde jsou jednotlivá stanoviště. Na každém z nich dostaly razítko za splnění úkolu. V našem stanovišti jsme dětem s nadsázkou a vtipem říkali, že musí naskákat milion přeskoků, abychom mohli splnit naši vysněnou miliardu přeskoků za rok 2024. Pamatuješ?

A teď k rekordu. Dali jsme do kupy jednoduchou sestavu. Můžeš se na ni mrknout tady na videu. V daný čas se s námi na každém festu sešlo co nejvíce lidí před hlavní stage a tam jsme společnou sestavu zaskákali. Snažili jsme se tak pokořit rekord v nejvyšším počtu skákajících Šviháků na Bezva Festu. Chceš vědět, jak to dopadlo?

Jak jsme švihali ve Slavkově u Brna

Naši společnou jízdu odstartoval Bezva Fest ve Slavkově u Brna. Tam jsem byl já (Mára), Švihanger Domča, Švihanger Barča Koláčková a Ambasador Lukáš. Poprvé jsme odjeli vystoupení s Domčou, která bravurně zastoupila mého bratra.

Kolem 16. hodiny jsme šli na hlavní stage a zaskákali společnou sestavu. Skákalo celkem 31 lidí. Toto číslo se nám ale podařilo překonat na dalším Bezva Festu v Ostravě, kde sestavu společně s námi zaskákalo 64 lidí!

Vzpomínka na Ostravu

64 lidí zaskákalo společnou sestavu.

V Ostravě jsme byli s bráchou oba. Společně s námi tu byla Domča, náš ostravský Švihák Tom a Ambasadorka Bára. Měli jsme ale pro návštěvníky ještě menší překvapení. Kromě této základní sestavy za námi dorazil i Vojta, který skákal nepřetržitě 78 dní, do doby, než jsme s bráchou za ním přijeli a společně si zaskákali. Dorazil též další Švihák Honza, který je velký dříč a ve svých letech společně s Vojtou předvádí neskutečné výkony. S nimi dorazila i jejich kamarádka Terka.

Vystoupení jsme odjeli s bratrem společně s Domčou a díky tomu jsme mohli do vystoupení poprvé zařadit i Double Dutch. To ale nebylo všechno. Po nás totiž na pódium přišel Vojta s Honzou, kteří předvedli sestavu, kterou od rána trénovali. Pak si dal každý svoje sólo včetně Terky. Tímto od nás mají obrovský respekt za to, že do toho šli a ukázali, co se švihadlem umí.

Jak jsme si vedli v Hradci

65 lidí zaskákalo společnou sestavu.

Naši Švihangers - Bára Bláhová, Vojta Čihák a Ambasadorky Bára Marcinková a Jana Louda šviháním nadchli spoustu malých Šviháků. Dokonce tak moc, že na konci dne už nezbyla žádná dětská švihadla na prodej! Tím ale neskončili. Sestavu si s nimi zaskákalo celkem 65 Šviháků a tím stanovili nový rekord!

Předposlední stanice Plzeň

Nový rekord: 88 lidí zaskákalo společnou sestavu.

A jak jsme si vedli v Plzni? Tady jste se mohli setkat se zkušeným Švihákem Davidem Brabcem, kterého znáš z našich proměn, se Švihangerem Vojtou a s Ambasadorkami Bárou a Andreou. Ani tady jsme nelenili a jeli jsme pořádné bomby. Vojta si švihl epické vystoupení, ale hlavně se v Plzni opět podařilo stanovit nový rekord! Společnou sestavu si se Švihej zaskákalo celkem 88 nadšenců a to musíme uznat, že je fakt slušný výkon!

IMG-Plzen (463)

Poslední zastávka Litoměřice

Nový rekord: 135 lidí zaskákalo společnou sestavu!

Naše „turné“ zakončil Bezva Fest v Litoměřicích. Zde nás bylo pět - Švihangers Vojta a Robin, Ambasadoři Bára a Honza a Švihák David. I tady se za námi spoustu z vás zastavilo. Měli jsme tak možnost si společně zašvihat nebo jste si mohli udělat radost novým švihadlem. Nebo obojí. Počet návštěvníků, kteří se za námi zastavili ať už na skok nebo pro švihadlo, byl odhadem 1000. No a společná sestava? Tu jste s námi skákali, ať už se švihadlem nebo bez něj, v celkovém počtu 135 Šviháků! 

Chtěli bychom poděkovat všem, kteří za námi dorazili do Slavkova, Ostravy, Hradce, Plzně a Litoměřic. My jsme si to pořádně užili a doufáme, že vy taky!

 

Marek Vaněčekspoluzakladatel Švihej.cz

K Bezva Festu jsme se dostali loni trochu náhodou. O to víc jsme se do toho rozhodli letos šlápnout.Chtěli bychom poděkovat všem, kteří za námi dorazili do Slavkova, Ostravy, Hradce, Plzně a Litoměřic. My jsme si to pořádně užili a doufáme, že vy taky!