Nová challenge: Našviháme letos miliardu přeskoků?

Lednová švihadlová výzva 2024 je za námi. Ale rovnou jsme si pro tebe vymysleli další challenge. V lednu jsme pokořili stanovený milník 100 milionů přeskoků, což je bezva. Ale nemá smysl usínat na vavřínech. Letos si jdeme pro miliardu přeskoků. Jdeš do toho s námi?

Našviháme 1 miliardu přeskoků?

Proč další počítání přeskoků?

Jedním z cílů naší Lednové challenge je motivace ke zdravému pohybu. Víš, jak je to s novoročními předsevzetími. V lednu jsou plná fitka a v březnu si lidi nepamatují, že si koupili permici. A to je přesně to, co nechceme. Navíc, když už ses odhodlal/a k tomu skákat celý leden, je přece škoda to jen tak nechat. Klíč ke zdraví, kondici, hubnutí a všem dalším věcem, kvůli kterým šviháš, spočívá v konzistentnosti. A my jsme se tu konzistentnost rozhodli podpořit.

Image_20240201_115633_345

Proč? Máme pro to hned několik důvodů. Za prvé milujeme výzvy. Lednová challenge je kapitola sama o sobě. Ale i během ní přicházíme s dalšími menšími výzvami. Celý rok tě vlastně zásobujeme na našem webu a sociálních sítích sestavičkami, triky, tréninky a tutoriály, které tě zase posunou. Zmínit můžeme i naší #svihopis challenge, která má taky velký úspěch.

Za druhé chceme tě motivovat ke zdravému pohybu. Jak jistě víš, skákání přes švihadlo pro tebe představuje celou řadu benefitů. Je to ideální pohyb pro všechny, které nelimituje nějaké zdravotní omezení. Tenhle náš společný cíl by tomu mohl pomoct.

A za třetí jsme v tom společně. Jasně, každý může skákat sám za sebe. Ale například Lednová challenge nás vždycky obrovsky stmelí, z čeho čerpáme energii ještě dlouhou dobu po tom. Tak proč se nestmelovat pořád? Pojďme se hecovat a motivovat navzájem po celý rok.

Snímek obrazovky 2024-02-02 v 11.29.56

Počítej se Švihej portálem

Možná si říkáš, proč nás to nenapadlo dříve. Ale na to máme jednoduchou odpověď. Všechno se totiž změnilo, jakmile jsme spustili náš Švihej Portál. Ten se stal místem, kde se všichni můžeme propojit a kde také můžeš sledovat svůj švihácký progres.

Rovněž jsme v Portálu nově zapisovali počet přeskoků během Lednové výzvy. A protože ta funkce s Lednovou výzvou neskončila, můžeme v počítání pokračovat i nadále. Stejně tak můžeš pokračovat v trénincích, tutoriálech nebo učení triků. Budeme u toho s tebou.

Tohle se ještě nikomu nepovedlo

Švihání se věnujeme pěknou řádku let a máme celkem zmapováno, jak to funguje v dalších komunitách. Dokonce jsme si takhle letěli zašvihat na workshop do USA (to si určitě přečti). Ale co víme, taková věc se snad ještě nikomu nepodařila. Ještě jsme neslyšeli o tom, že by komunita lidí, která skáče přes švihadlo, dohromady našvihala a spočítala za rok 1 miliardu přeskoků. Tak co, trumfneme to?

Dáme to? Pojďme počítat

Během Lednové challenge se nám podařilo našvihat 137 606 303 přeskoků. Do konce roku 2024 zbývá 11 měsíců a našvihat už „jen“ necelých 870 milionů přeskoků. To vychází na něco přes 79 milionů přeskoků měsíčně, což je něco přes půlku toho, co jsme dali v lednu. 

Je nám jasné, že nejspíš nebudeš švihat o sto šest jako během ledna. Ale třeba se mýlíme. Nicméně kromě samotného švihání potřebujeme, abys svoje přeskoky pečlivě zapisoval/a. Pokud si stále nevíš rady, jak počítat přeskoky, osvěž si to v našem článku Jak počítat přeskoky přes švihadlo: baseline, hodinky, tempo. Jedině tak budeme mít jistotu, zda jsme to zvládli. Navíc budeme moct během roku sledovat progres a určitě si připravíme spoustu novinek, kterými tě namotivujeme.

Tak švihej dál a zapisuj. Jdeme si společně pro miliardu!

Image_20240201_115632_909

Marek Vaněčekspoluzakladatel Švihej.cz

Portál běží naplno i po skončení Lednové challenge. Chceme tě proto motivovat zapisovat přeskoky dále. Naším společným cílem je našvihat za rok 2024 1 miliardu přeskoků. To dáme, ne? 💪